Upravljanje s profilom

Upravljanje s profilom

Ali je registracija uporabniškega profila brezplačna?

Da, registracija je brezplačna, prav tako urejanje tvojega profila. Tudi brskanje med profili drugih uporabnikov je brezplačno. Za kaj več pa se moraš včlaniti.

Kako se prijavim na servis urgenca?

Pri vnovični prijavi ti ni potrebno vnesti e-naslova. Klikni na gumbek Prijavi se (zgoraj desno na naši glavni strani) in vnesete le dva podatka:

  • Uporabniško ime (ime tvojega profila) in

  • Geslo

Pomembna je tudi previdnost pri vnosu velikih in malih črk, kajti le pravilno izpolnjeno uporabniško ime in geslo omogoči dostop do tvojega profila.

POZOR: Geslo je znano le tebi in če ga pozabiš, ga bo treba spremeniti!

Zakaj se ne morem registrirati?

Točen razlog bo naveden z rdečimi črkami pri neuspelem poskusu. Praviloma obstajajo tri možnosti za neuspeh pri registraciji:

  • Uporabniško ime je že zasedeno. Nič lažjega, izberi si drugo, ali pa mu dodaj kakšno številko. Če, denimo, MacekMuri že obstaja, poskusi z MacekMuri1.

  • Tvoja e-pošta je vezana na drug profil. Rešitev je znova preprosta! Če že imaš profil, pa ga ne želiš več uporabljati, ga izbriši in tvoj e-naslov ti bo zopet na voljo.

  • Povezava preko prejetega e-sporočila ne deluje. Tudi ta rešitev je preprosta. Povezavo le kopiraj in jo vnesi v orodno vrstico tvojega brskalnika.

Kako se odjavim?

Za odjavo s portala klikni na gumb za Nastavitve (zobnik) zgoraj desno in nato na gumb Odjava, ki je zadnji vnos v meniju. 

Pozor: Odjava s portala ne pomeni izbrisa profila!

Kako se ponovno prijavim?

1. Pojdi na stran urgenca.com

2. izberi gumb že član? Prijavi se! desno zgoraj.

3. v okno, ki se pojavi, vpiši:

  • svoje Uporabniško ime

  • svoje geslo (tega poznaš samo ti!). Pri vnosu gesla moraš pravilno vnesti velike in male črke, saj sicer ne bo prepoznano kot pravilno!

4. Klikni rdeči gumb Prijavi se.

Izvoli, tvoj profil!

Če ti NI USPELO, ti bo z rdečimi črkami pisal razlog.

  • če piše, da uporabnik ne obstaja, je bilo vpisano napačno uporabniško ime!

  • če piše, da je vpisano geslo napačno, gre morda za pozabljeno geslo, ali pa le napačen vnos!

Kaj če pri registraciji pomotoma izberem napačen spol ali rojstni datum?

Tudi to se zgodi. Žal pa podatka o spolu ni mogoče naknadno spreminjati, zato je potrebno profil izbrisati in se ponovno registrirati.

Za izbris profila klikni na gumb za Nastavitve (zobnik), nato izberi razdelek Uporabniški račun, od tod pa gumb Zamrznitev ali izbris profila. Sledi postopku za izbris. S potrditvijo odločitve, da želiš izbrisati svoj profil, se profil izbriše iz urgenca.com.

Pozor: pri izbrisu bodo izginili vsi tvoji podatki, ki se nanašajo na profil (komunikacija, priljubljeni, članarina, fotografije,...).

Ali lahko spremenim uporabniško ime?

Uporabniškega imena ni mogoče spremeniti. Je tako imenovani nosilni ključ, na katerega kažejo vsi podatki, ki so bili dani ob tvoji registraciji. Kar lahko storiš je le, da obstoječi profil izbrišeš, nato pa registriraš novega z željenim uporabniškim imenom.

Za izbris profila klikni na gumb za Nastavitve (zobnik), nato izberi razdelek Uporabniški račun, od tod pa gumb Zamrznitev ali izbris profila. Sledi postopku za izbris. S potrditvijo odločitve, da želiš izbrisati svoj profil, se profil izbriše iz urgenca.com.

Pozor: pri izbrisu bodo izginili vsi tvoji podatki, ki se nanašajo na profil (komunikacija, priljubljeni, članarina, fotografije,...).

Kako izbrišem svoj profil?

Izbris profila je preprost. Za izbris profila klikni na gumb za Nastavitve (zobnik), nato izberi razdelek Uporabniški račun, od tod pa gumb Zamrznitev ali izbris profila. Sledi postopku za izbris. S potrditvijo odločitve, da želiš izbrisati svoj profil, se profil izbriše iz urgenca.com.

Pozor: pri izbrisu bodo izginili vsi tvoji podatki, ki se nanašajo na profil (komunikacija, priljubljeni, članarina, fotografije,...).

Kako zamrznem svoj profil?

Za zamrznitev profila klikni na gumb za Nastavitve (zobnik), nato izberi razdelek Uporabniški račun, od tod pa gumb Zamrznitev ali izbris profila. Sledi postopku za zamrznitev. S potrditvijo odločitve, da želiš zamrzniti svoj profil, se tvoj profil za nedoločen čas ‘skrije’. Profil nikjer ni več viden drugim uporabnikom, ti pa ne prejemaš več nobenih obvestil.

Če želiš, lahko profil enostavno aktiviraš s ponovno prijavo na urgenca.com – z uporabniškim imenom in geslom, ki ju uporabljaš.

Pozor: Če zamrznitev profila traja dlje časa, bo tvoja članarina medtem potekla in jo bo potrebno obnoviti.

Moj račun je onemogočen

Če prejmeš sporočilo, da je bil tvoj uporabniški profil onemogočen, je najboje, da stopiš v stik s podporo. Svetovali ti bodo, kaj moraš narediti, da ti bo profil vrnjen v uporabo. Vendar pa se zavedaj: če je bil profil onemogočen po tvoji krivdi - ponavadi zaradi kršitev skupnostnih smernic - ti bo po opozorilu vrnjen v uporabo samo enkrat. Ob naslednji kršitvi smernic bo ostal onemogočen. Takšnim bivšim uporabnikom nismo dolžni niti vrniti članarine!



    • Related Articles

    • Kako premagati konkurenco?

      Na Urgenci je tedensko aktivnih več kot 40.000 ? in zagotovo vse zanima, kako izstopati s svojim profilom v takšni množici. Včasih se človek enostavno samo čudi zakaj ni in ni odziva, ali pa akcije na profilu. Prvi korak k izboljšanju te situacije ...
    • Praktični napotki

      Za varno rabo strani urgenca.com se je smiselno podučiti o nekaterih tehnikah, s katerimi se izognemo spletnim prevarantom, lažnim profilom in ostalim nebodijihtreba, s katerimi se srečaš pri uporabi družabnih medijev. Blokiraj! Če ti uporabnik ni ...
    • Članarina

      Vrste članarin in načini plačila članarine na urgenca.com Včlaniš se lahko za različna časovna obdobja med 1 in 12 meseci ali pa neomejeno. Ne glede na to, katero članarino izbereš, plačati jo moraš vnaprej. Status članstva in različne plačilne ...
    • Profil

      Moj profil Tvoj profil je vse, kar želiš, da potencialni partner vidi, npr. fotografije in osebni opis. Je tvoje izložbeno okno za zmenke. Za urejanje profila klikni na gumb za nastavitve (zobnik) – Moj profil. Na levi strani lahko urejaš posamezne ...
    • Piškotki

      Ta dokument o piškotkih pojasnjuje, kako sistem SocDate uporablja piškotke in podobne tehnologije, da vas prepozna, ko obiščete našo spletno stran na https://www.urgenca.com (»spletna stran«) . Pojasnjuje, kaj so te tehnologije in zakaj jih ...