Sporočila

Sporočila

Kako začeti s klepetom?

Klepet z uporabniki je mogoče začeti na profilih uporabnikov ali na seznamih uporabnikov.

Pogoj za vzpostavitev klepeta je, da imaš pravico pošiljanje sporočil (članstvo ali brezplačna sporočila).

Za pošiljanje začetnega sporočila pri posameznem uporabniku klikni na osrednjo ikono in odprlo se bo pogovorno okno z izbranim uporabnikom. V pogovorno okno napišeš sporočilo in ga pošlješ s klikom na ikono za pošiljanje sporočila (puščica).

Prejeta sporočila

Ob prejemu novega sporočila prejmeš o tem obvestilo v meniju pri rubriki Sporočila (prikazano skupno število neprebranih sporočil).

V seznamu klepetov se pri klepetu, v katerem se je pojavilo novo sporočilo, prikaže rdeč krogec, v katerem je prikazano število neprebranih sporočil.

Okno klepeta (Sporočila)

Na desni strani okna klepeta se prikazujejo uporabniki, s katerimi imaš komunikacijo. Omogočeni so trije prikazi seznamov uporabnikov:

  • aktivni (seznam uporabnikov, s katerimi klepetaš in so trenutno online),
  • pogovori (seznam vseh uporabnikov, s katerim klepetaš),
  • vsi (seznam uporabnikov s katerimi klepetaš ali oni želijo klepetati s teboj).

Zelena pika pred imeni v seznamu uporabnikov označuje, da je uporabnik prijavljen (je online).

Številka v rdečem krogcu pred imenom uporabnika prikazuje število novih še neprebranih sporočil, ki ti jih je poslal posamezni uporabnik. Ko klikneš na uporabnika, se prikaže pogovor, ki ga imaš z njim.

Klepet s posameznim uporabnikom lahko iz seznama sporočil zbrišeš z izbiro in potegom na desno.

V osrednjem delu okna klepeta so na desni strani prikazani podatki o uporabniku, s katerim klepetaš. V osrednjem delu je prikazana medsebojna komunikacija s tem uporabnikom, pod komunikacijo pa vnosno polje za pošiljanje sporočila.

Kontaktni filter

Kontaktni filter je orodje, s katerim določiš izključno od katerih uporabnikov želiš prejemati sporočila. Določiš lahko starost, ali imajo fotografijo, ali imajo verificiran profil in omejiš spam (nezaželena sporočila). Povezava do kontaktnega filtra se nahaja na strani Sporočila desno zgoraj.

Z nastavitvami kontaktnega filtra določiš uporabnike, od katerih želiš prejemati sporočila. Sporočila, ki ne ustrezajo kriterijem, niso dostavljena, pošiljatelji pa o tem niso obveščeni.

Filter ne izloča sporočil uporabnikov, s katerimi že imaš predhodno pozitivno relacijo. To so sporočila:

  • uporabnikov, s katerimi predhodno že imaš pogovor,
  • uporabnikov, ki so tvoji priljubljeni,
  • uporabnikov, s katerimi imaš GO!,
  • uporabnikov, s katerimi se ujemaš in z njimi želiš na zmenek.

Priloge k sporočilom

Sporočilu lahko dodaš animirano sliko (GIF) ali svojo fotografijo (npr. zasebno, ki ni vidna vsem uporabnikom).

Prilogo izbereš s klikom na ikono GIF ali fotoaparat. Priponko pošlješ s klikom na gumb Pošlji GIF oz. Pošlji fotografijo.

Kako lahko onemogočim nezaželene uporabnike?

Urgenca.com zagotavlja varno in prijetno komunikacijo z drugimi člani, zato ti tudi pri klepetu omogočamo, da:

  • blokiraš člane, katerih sporočil ne želiš prejemati: klikni na Blokiraj na desni strani spodaj in mu onemogoči pošiljanje sporočil;
  • prijaviš posameznega uporabnika: izberi Prijavi zlorabo (levo od Blokiraj) in sporoči, za kakšno vrsto zlorabe gre.

Brisanje sporočil

Klepet s posameznim uporabnikom lahko iz seznama sporočil zbrišeš z izbiro in potegom na desno. Prejeta ali poslana sporočila, ki se niso razvila v klepet, se pod določenimi pogoji avtomatično izbrišejo.

    • Related Articles

    • Sporočila

      Kako nekomu poslati uvodno sporočilo? Pravzaprav ni težko! Ko imaš enkrat plačano članarino, lahko pošlješ sporočilo vsem uporabnikom servisa urgenca. Izjema so seveda sporočila, ki vsebujejo vaše osebne ali kontaktne podatke - ta bodo zaradi ...
    • Kontaktni filter: Kako izbrati ustrezne kandidate?

      Registriral/a si se na urgenca.com, si malce ogledal/a storitev in že je tvoj nabiralnik poln sporočil? Pa saj to niti ni tako slabo, a kaj ko so sporočila tudi od uporabnikov, ki ti ne ustrezajo. In ti ne želiš dobivati sporočil od precej starejših ...
    • Verifikacija profila (VIP profil)

      VIP uporabniki so tisti, ki jim ni do igric in izgubljanja časa, ter želijo čim prej do vročih zmenkov in pravih spolnih partnerjev. Kdo ima na urgenca.com verificiran profil? Vsi, ki imajo objavljeno profilno fotografijo, potrdijo svojo identiteto ...
    • Napredne storitve

      Skriti način Vklopi skriti način uporabe in nihče ne bo videl, da si online in si si ogledoval/a določen profil. Ko si v skritem načinu, te med kandidati ne vidi nihče, s katerim nimaš relacije. Tistim, s katerimi imaš že vzpostavljeno pozitivno ...
    • Napredne nastavitve

      Filtri sporočil Če želiš izločiti sporočila, s katerimi te zasipajo drugi uporabniki, si vključi Kontaktni filter. Z njim določiš, katera sporočila prispejo v tvoj predalnik. Ostala bodo zavrnjena in se bodo znašla na seznamu kontaktni filter, ki ga ...